Friluftsliv i Tromsø

I nordens Paris er det bare fantasien som setter grenser for hva en kan utøve, dersom friluftsliv er noe som engasjerer en. Med storslagen natur og dyreliv er dette et lite eldorado for de som liker seg best ute. Enten man velger å legge ut på egenhånd eller man velger å delta i noe som er organisert av andre, er muligheten mange og varierte.

Tips til aktiviteter på egenhånd

på-turHar du kart og kompass eller en GPS, er det egentlig bare å legge i vei på fjelltur. Har du i tillegg fiskestangen klar i sekken, eller haglen hengende på skulderen, kan det ikke bli feil. Sjekk gjerne ut Tromsø Jeger- og Fiskerforbund på hjemmesiden deres http://www.njff.no/. Her finner du god informasjon om både fjellturer, jakt, fiskemuligheter, samt muligheten for å leie hytter. Tromsø og kommunene rundt, har en rekke fjelltopper som ligger godt over 1000 meter. Jiehkkevàrri, Fugldalsfjellet, Holmbukttind, Store Lakselvtind, Langdalstind, Hamperokken, Ellendaltinden, Stortiden og Sfinxen er de høyeste og mest kjente i Tromsø kommune. Perfekt til fots på sommeren og perfekt med ski på beina når snøen ligger som et tykt hvitt teppe. Det finnes flere nettsider som gir deg gode tips og informasjon om fjellene i og rundt Tromsø, prøv f.eks. http://www.ut.no/ eller http://utpaatur.net/. Skal vi trekke frem noen eksempler må det være skitur over fjellet Jiehkkevàrri, som er 1834 moh. og dermed det høyeste fjellet i Troms fylke. Denne skituren blir ofte kalt for Norges fineste skitur, særlig på grunn av den majestetiske utsikten man får utover hele Lyngsalpene på toppen, samt en fantastisk nedkjøring.

Liker man seg bedre i nærheten av havoverflaten finnes det fantastiske muligheter for kajakk og kanopadling. Med alle sine små øyer, holmer og innbydende strender, er Tromsø og områdene rundt perfekte for slike turer på egenhånd, vel å merke for den som er vant til å padle. Ønsker du en tur med en noe større og motorisert farkost kan man trygt anbefale havfiske, en uforglemmelig opplevelse med god mulighet for storfangst.

Trives man best på sykkelsetet er dette også en perfekt mulighet til å oppdage Tromsø by og ikke minst den spennende naturen omkring. Det finnes mange fine sykkelstier i og omkring Tromsø. For oppdageren kan vi gjerne anbefale den ca. 25 km lange turen Tromsøya rundt, her får du sett både natur og by. Vi anbefaler deg å sjekke ut denne nettsiden for flere tips og råd http://sykkelbyentromso.no/.

Tips til organiserte aktiviteter

Ønsker du heller å delta i en friluftsaktivitet der andre har regien og du kan bare stille opp? Tromsø har mye å by på her også. Det finnes en rekke lag og foreninger, f.eks. Troms Turlag, TSI fjellgruppa, Ride Tromsø, BUL Tromsø orientering, Ishavsbyen dykkerklubb, Tromsø hang- og paragliderklubb, Tromsø fallskjermklubb og Tromsø skiklubb. I tillegg er det en rekke aktører som leier ut nødvendig friluftsutstyr, og som arrangerer turer og utflukter. Alt fra det helt enkle til mer avanserte og krevende turer. Tromsø har noe for enhver smak og veldig mange turer og aktiviteter foregår i rimelig nærhet til byen og er dermed mulig å gjennomføre uten masse planlegging og reising i timevis. I tillegg til allerede nevnte tursider, kan det også være lurt å sjekke ut Tromsø kommunes egne sider i forhold til friluftsliv, uteområder og turer. God tur!

Privacy Policy